АІ в бізнесі

Huvster III – закрита система вирощування овочів

Мексиканський стартап Verde Compacto, створений випускниками Монтеррейського технологічного університету (Tec de Monterrey Leon), пропонує фермерам інноваційний спосіб збільшення обсягів врожаю в 100 разів. Завдяки пропонованій технології овочі можна вирощувати в замкнутому просторі, підвищуючи загальну урожайність і якість сільськогосподарської продукції.

Verde Compacto дотримується світових тенденцій міського вертикального сільського господарства. Цей вид фермерства ідеально підходить для супермаркетів, ресторанів, готелів і об’єктів нерухомості. За даними іспанського Entrepreneur, стартап посів третє місце в конкурсі Heineken Green Challenge на фестивалі підприємництва INCmty і став одним з підприємств, які будуть повноцінними учасниками аграрної промисловості Мексики в 2020 році.

Технологія Verde Compacto пропонує фермерам вирощувати найзатребуваніші види овочів, використовуючи систему Huvster III (HUV). Це високоефективна система гідропонного культивування. Вона встановлена ​​усередині вантажного контейнера, повністю виготовленого з повторно переробленого матеріалу. Приміщення всередині – простір для аграрної діяльності. У ньому можна вирощувати свіжі овочі незалежно від погоди і місця розташування. Технологія економить 90% води і 80% добрив в порівнянні з традиційним землеробством. Контейнер оснащений автоматизованою системою управління, що відповідає за підтримання оптимальних кліматичних умов і поживного складу грунту в будь-який час року.

Основні види продукції, що вирощуються в контейнері HUV це різні салати, трави і листові овочі. В середньому в тиждень на одному об’єкті вирощується 730 головок салатів сортів Айсберг, Бостон, Дубовий лист і інших, 20-25 кг розмарину, орегано, коріандру, петрушки, м’яти, зеленого лука, чебрецю, 30-35 кг капусти, руколи, столового буряка Рубард Чард, листової гірчиці. Інтелектуальна система вимірює і контролює температуру, вологість, процес зрошення рослин і інші параметри культур, що вирощуються за допомогою гідропоніки, а також фіксують рівень СО2.

HUV вимірює ступінь живлення рослин і регулює його так, щоб всі культури росли з однаковою швидкістю. Такий спосіб вирощування знижує ймовірність появи шкідників. Всередині контейнера знаходиться замкнута система циркуляції води і світлодіодного освітлення в зоні проростання, вона імітує умови, необхідні для швидкого росту насіння. Всі рослини розташовані у вертикальних стелажах і поливаються методом крапельного зрошення.

На частку міського сільського господарства припадає 15% від загального обсягу агропромислового сектора. ООН просуває цей метод як екологічну та безпечну альтернативу традиційному землеробству. Verde Compacto – це перший проект в Латинській Америці, створений з використанням тільки мексиканських технологій.